07/04/12 14:04
(http://www.klassa.bg/)

Във ВМЗ-Сопот се готвят за приватизация, гарнирана със стачка

Работниците от Вазовските машиностроителни заводи (ВМЗ) в Сопот се стягат за стачка, тъй като от дълго време не са получавали заплати. Същите заводи се сочат от шефовете на приватизационната агенция като една от големите предстоящи сделки за тази година, включително и за добра цена. Това обаче едва ли ще се случи, дори да пренебрегнем факта, че досега няма нито едно дружество от военнопромишления комплекс, което да е привлякло стратегически инвеститор. 
Как да стане, когато държавата е абдикирала от ВМЗ, поръчките за утилизация на боеприпаси например се дават на частни фирми, а не на ВМЗ, където са специалистите, техниката, площадките и всички необходими условия за извършване на тази дейност. Последствие от това поведение на държавата е и фактът, че специалистите се деквалифицират.
Тогава какво ще търси тук инвеститор от типа на норвежката NAMMO  или френската SAE Alsetex, щом като държавата собственик няма вяра на своя завод?
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване