07/04/12 15:59
(http://www.klassa.bg/)

Икономическият форум за Югоизточна Европа отива в Истанбул

За първи път в историята си Икономическият форум за Югоизточна Европа ще се проведе извън България. Мястото на срещата е Истанбул на  22 и 23 ноември, съобщи Георги Табаков, председател на сдружението “Български икономически форум”, организатор на събитието. “Растеж и просперитет чрез ефективно използване на природните ресурси” и “Инфраструктура” са двата тематични потока, които ще бъдат дискутирани по време на форума. В първия панел ще се обсъждат хидроенергийните проекти на Балканите, добивната промишленост и селското стопанство. Дискусиите по втория са фокусиране върху регионалните транспортни проекти и телекомуникациите. Отделна сесия е посветена на това, как се прави бизнес в Югоизточна Европа от гледна точка на инвеститорите.
Очаква се в проявата да участват около 300 представители на бизнеса, държавната администрация, неправителствения сектор и медиите от всички страни в региона.

„Български икономически форум“ започна работа и по проект "Трансфер на иновативни техники за развитието и управлението на човешките ресурси в малкия бизнес". Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд (ЕСФ ) на Европейския съюз. Продължителността му е 12 месеца. Партньор по проекта е Регионалният съюз на търговските камари на Венето (Италия). Основната концепция на проекта е да се използва италианският опит в развитието и управлението на човешките ресурси с цел адресиране на проблемите, които срещат в тази област представителите на целевите групи по проекта, а именно представителите на малкия бизнес, които досега не са използвали средства от ЕСФ, както и фирми в България с участие на чуждестранни инвеститори в тях (напр. джойнт венчъри и фирми, изцяло собственост на чуждестранни инвеститори).
В рамките на проекта ще бъдат изследвани техниките за управление на човешките ресурси в България в компании с чуждестранно участие и в малкия бизнес, както и италианският опит и добри практики в използването на средства от Европейския социален фонд за предоставянето на интегрирана бизнес подкрепа за малкия бизнес.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване