07/04/12 14:38
(http://www.klassa.bg/)

Нищо не е било иззето от офисите на Саркози

Нищо не е взето от стария адвокатски кабинет на Никола Саркози, който бе посетен от съдия в рамките на аферата „Бетанкур“, предаде АФП, цитирайки Клод Арно, която отговаря за офиса.
„Нямаше никакъв обиск, нито един лист не бе взет, това бе само визита, която продължи десетина минути в присъствието на представител на адвокатската колегия“, добави тя.
„Бившият държавен глава не практикува тук от 10 години“, независимо че запази кабинета“, уточни още Арно.
Източник, близък до разследването, каза пред АФР, че нищо не е било иззето и при другите два обиска, извършени във вторник в един апартамент, собственост на Карла Бруни- Саркози в Париж, и в офисите, предоставени на Саркози, след като напусна Елисейския дворец.
Разследването за евентуални пари в брой, дадени на Саркози от наследничката на L`Oreal Лилиян Бетанкур за финансиране на президентската му кампания през 2007 г.,  бе основанието съдии и полицаи да влязат на трите адреса, търсейки очевидно доказателства. В понеделник Саркози замина на ваканция в Канада със семейството си.
През май френският в. „Монд“ написа, че прокуратурата е сигурна, че богатата Бетанкур е дала в брой поне 150 000 евро за касата на Съюза за народно движение, който издигна кандидатурата на Саркози за Елисейския дворец през 2007 г. По време на кампанията Саркози е посещавал дискретно, но без да остане незабелязан, дома на Лилиян и Андре Бетанкур. Това го е записала самата наследничка на козметичния гигант в дневника си  с дата 24 февруари 2007 г.: „Посещение на г-н Никола С.“ Шофьорът и домакинът на къщата също казват, че са го видели. Фотографът Франсоа Мари-Бание, който бе интимен приятел на Лилиян Бетанкур (след това обвинен, че се е възползвал от възрастта й, за да си присвои от богатството й), казва, че тя се е оплаквала от финансовите искания на Саркози.
След като загуби президентските избори от социалиста Франсоа Оланд, Саркози не е защитен от имунитет и може да бъде подведен под отговорност, ако се намерят доказателства, отбелязва „Кориере дела сера“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване