07/04/12 07:16
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Размирици в Дома за чужденци в Бусманци

Домът за временно настаняване на чужденци в Бусманци временно бе разтърсен от бунт вчера, съобщиха за OFFNews.bg от пресцентъра на МВР.

Според информацията, настанените в дома чужденци опитали да опожарят сградата на приюта, заради забавена реакция за медицинска помощ,

Бунтът в Дома се е вдигнал в нощта срещу вторник, след като пакистански гражданин се оплакал от остра болка в зъба, като малко по-късно мястото се е подуло. Дежурните служители в приюта повикали бърза помощ и след 45 минути линейка е пристигнала на мястото. За чужденците обаче това се е оказало твърде бавна реакция за оказване на медицинска помощ и започнали да вандалстват. Изпочупени са мивки и са запалени две стаи, но след намесата на охранителите положението бързо е овладяно.

Според охраната причината за бунта не е забавената медицинска помощ, а желанието на чужденците да излязат навън или да се върнат в Гърция. Всичките са хора, които се опитали да преминат незаконно в България през Гърция.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване