07/04/12 14:02
(http://www.klassa.bg/)

Ромни печелел от тъмни инвестиции на Каймановите острови

Голяма част от богатството на кандидата на републиканците за Белия дом Мит Ромни  идва от една тъмна мрежа от инвестиции зад граница, включително 30 милиона долара на  Каймановите острови, разкри американското сп. „Венити феър“, цитирано от АФП.
Ромни натрупва цяло състояние, оценено на 250 млн. долара, откакто през 1984 г. основава инвестиционния фонд Bain Capital. Той продължава да повтаря, че неговият опит като бизнесмен го поставя в по-добра позиция от Барак Обама на предстоящите на 6 ноември президентски избори в САЩ.
Списанието твърди, че Ромни продължава да се облагодетелства от най-малко 12 от 138-те фонда, управлявани от  Bain Capital на Каймановите острови, където тези инвестиции се държат в тайна. По тази причина не може да се оцени реалното богатство на кандидат-президента.
Мормонът Ромни  също така има и вложения в данъчния рай Бермудите, твърди „Венити феър“.
През 2010 г. бившият губернатор на Масачузетс декларира 21,7 милиона долара приходи, главно от инвестиции, и платени около 3 милиона долара данъци. Според списанието повечето от неговите инвестиции са зад граница, а не в САЩ.
Белият дом не пропусна възможността да атакува противника на Обама, задавайки въпроса, дали той не се е опитвал да избегне плащането на данъците си в Америка. „Дали Ромни е искал да бъде защитен срещу долара“, пита говорителят на предизборния екип на Обама Бен Лаболт.
От щаба на Ромни не коментираха материала на „Венити феър“, но реагираха остро срещу думите на Лаболт, отбелязвайки, че Обама не може да намери легитимни аргументи, за да оправдае още един мандат, и затова търси да съсипе конкурента си.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване