07/04/12 13:03
(http://www.klassa.bg/)

САЩ убеждават Русия да даде убежище на Асад

Западните държави и на първо място САЩ се опитват да убедят Русия да даде политическо убежище на сирийския президент Башар Асад, пише в. “Комерсант“. Според източник на вестника това обаче няма да стане. Ако Асад все пак реши да напусне президентския пост, Москва може да му гарантира сигурността, като му осигури убежище не в самата Русия, а например в Беларус, казват източници на „Комерсант“.
Източник от администрацията на президента Владимир Путин твърди пред вестника, че Русия не защитава Асад и той вече има не повече от 10% шанс да се задържи на власт. Москва сега се надява, че самите сирийци ще се договорят за оттеглянето на Асад, както стана в Йемен с президента Али Абдула Салех.
В близките дни в Москва се очаква да пристигне делегация на сирийски опозиционери, начело с известния политик Мишел Кило. Според руски експерти той може да обедини сирийската опозиция.
Последната дипломатическа инициатива за решаване на конфликта в Сирия предлага създаване в страната на преходно правителство с участието на хора от режима на Асад и от опозицията. В този план обаче не е уточнено какво ще бъде мястото на Асад.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване