07/04/12 16:10
(http://www.klassa.bg/)

Симеон Дянков поема "Техноекспортстрой"

Вицепремиерът и министър на финансите ще упражнява правата на държавата като едноличен собственик на строителната компания "Техноекспортстрой" ЕАД, реши правителството. Досега принципал на дружеството беше министърът на регионалното развитие и благоустройството. Промяната е свързана с оформилите се трайни тенденции за увеличаване на износа за страните от Близкия изток, както и със създалата се перспектива за засилване на финансово-икономическите и търговските отношения със страните от този регион. Очаква се промяната в органа, който упражнява правата на държавата в търговското дружество, да доведе до повишаване на активността му на традиционните и новите външни пазари, а това от своя страна – до подобряване на неговите финансови резултати, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.
“Техноекспортстрой” ЕАД бе обявео за продажба на търг с явно наддаване с начална цена от 68 млн. лв. в края на април т.г. Стъпката на наддаване бе 1 милион лева, а депозитът за участие е 10 милиона лева, но търгът се провали, защото нямаше кандидати. Сега дружеството отново е обявено за продан от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване