07/04/12 14:10
(http://radiomilena.com/)

Четирима работници обгазени в помпената станция на ВИК – Поморие, двама от тях все още в кома

На 04.07.т.г. около 11.00 ч. в Районно управление «Полиция» – Поморие е получено съобщение за инцидент, възникнал в помпената станция на ВИК – Поморие, разположена до автогарата на града в кв. “Св. Георги”, при който пострадали четирима работници.
Как се е случил инцедента? Първият работник влязъл в помещението и веднага се строполил на земята от задушливия въздух. Вторият веднага се притекъл на помощ, но след като влязъл също се строполил на земята. Третият също се опитал да спаси колегите си, но и той останал в безпощно състояние. Едва четвъртият се усетил и веднага сигнализирал на тел. 112.

Своевременно към мястото на инцидента се отправили патрулни полицейски автомобили от Районно управление «Полиция» – Поморие, екипи от бургаския спешен център и аварийно-спасителни екипи от Областна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас. Районът около местопроизшествието веднага бше отцепен, като пострадалите са изведени от загазованото помещение и откарани към бургаската болница в тежко състояние. На място на инцидента беше и кметът Иван Алексиев, който заяви, че в момента в Поморие няма производствени дейности, които да замърсяват околната среда. Дори хората от поморийския винпром в момента са пуснати в отпуск.
След измерване на показателите на въздуха е констатирано, че за населението и туристите в Поморие няма опасност за живота, тъй като отделените изпарения били в концентрирано състояние единствено в ремонтираното помещение.

По- късно от Бургаската болница заявиха че, мъжете са приети в Шокова зала на Спешното отделение . След това са преместени в Отделението по Анестезиология и интензивно лечение.
Двама от тях – Д.К. на 27 години и М.М. на 51 години са в кома на апаратна вентилация и с опасност за живота.
С.С. на 48-години е контактен, но в тежко състояние. Х.П. на 43-години е в стабилно състояние.

Работата по случая продължава.

 Четирима работници обгазени в помпената станция на ВИК – Поморие, двама от тях все още в кома

bookmark Четирима работници обгазени в помпената станция на ВИК – Поморие, двама от тях все още в комаsvejo Четирима работници обгазени в помпената станция на ВИК – Поморие, двама от тях все още в комаgoogle Четирима работници обгазени в помпената станция на ВИК – Поморие, двама от тях все още в комаdelicious Четирима работници обгазени в помпената станция на ВИК – Поморие, двама от тях все още в комаstumbleupon Четирима работници обгазени в помпената станция на ВИК – Поморие, двама от тях все още в комаfacebook Четирима работници обгазени в помпената станция на ВИК – Поморие, двама от тях все още в комаСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване