07/05/12 13:30
(http://radiomilena.com/)

ЕЦБ понижи водещата лихва, еврото се срина

ECB 300x182 ЕЦБ понижи водещата лихва, еврото се сринаЕвропейската централна банка намали ключовия си лихвен процент. Понижението е рекордно ниско до стойност 0.75 на сто на годишна основа, съобщава Ройтерс. Според икономистите, по този начин ще се помогне на Еврозоната да се справи с дълговата криза, която заплашва икономиката в региона да изпадне отново в рецесия.

Понижението е с 0.25% спрямо лихвата действаща от 14 декември 2011 г.

 

ЕЦБ понижи също така ставката по депозита до 0,0 процента от предишната 0,25 на сто, а лихвата по кредита се намалява от 1,75 на 1,50 процента.

 

Веднага след обявяването на новината, еврото рязко загуби стойност и от 1.2514EUR/USD се понижи до 1.2456 EUR/USD./КРОСС/

 ЕЦБ понижи водещата лихва, еврото се срина

bookmark ЕЦБ понижи водещата лихва, еврото се сринаsvejo ЕЦБ понижи водещата лихва, еврото се сринаgoogle ЕЦБ понижи водещата лихва, еврото се сринаdelicious ЕЦБ понижи водещата лихва, еврото се сринаstumbleupon ЕЦБ понижи водещата лихва, еврото се сринаfacebook ЕЦБ понижи водещата лихва, еврото се сринаСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване