07/05/12 13:02
(http://www.klassa.bg/)

Нови рубрики в сутрешния блок на БНТ, който остава със зрителите през цялото лято

Сутрешният блок на БНТ ще бъде в ефир през цялото лято. Водещата на „Денят започва” Жени Марчева ще почива последната седмица на месец юли. Ще я замести нейният колега от икономическите новини Марио Гаврилов.  През месец юли водещи на „Денят започва с култура” ще бъдат Анна Ангелова и Даниел Ненчев, а през август - екранната двойка Александра Гюзелева и Георги Ангелов. От 20 август до 8 септември предаването ще се излъчва на живо от Празниците на изкуствата „Аполония“ в Созопол. През летните месеци екипът на предаването ще предложи на зрителите нови рубрики. Една от тях стартира на 6 юли като съвместен проект на БНТ и НАТФИЗ.  Всеки петък гости в студиото ще бъдат млади студенти и техните преподаватели, за да представят свои курсови и дипломни работи. Зрителите ще надникнат в творческата работилница на талантливите кадри от Националната академия за театрално и филмово изкуство.

Друга рубрика на „Денят започва с култура” е „Столът”, която стартира от 12 юли. Всеки четвъртък една от атракциите на кампанията „Малкото голямо четене”  - големият стол, ще бъде поставен на различни места в столицата и ще очаква малки и големи да седнат на него и прочетат откъси от любимите си книги. Тази рубрика е естествено продължение на двете успешни кампании на БНТ в подкрепа на четенето и книгите.  Предаването „Денят започва с култура” ще продължи да информира зрителите за най-важните културни събития и ще отрази най-интересното от „Джаз фестивала в Банско”, Spirit of Burgas, „Моцартови празници” в Правец и всичко най-интересно от лято 2012.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване