07/06/12 12:37
(http://www.klassa.bg/)

Борисов разпореди: Всички министерства да се допитват до БАН

Всяко едно министерство по всичките си програми и проекти, да се допитва до БАН. Това е заявил премиерът Бойко Борисов на заседанието на Министерски съвет в сряда, става ясно от стенограмата, публикувана на сайта на правителството.
На същото заседание на кабинета Борисов представи пред министрите си новият председател на БАН акад. Стефан Додунеков. След срещата премиерът дори разпореди на финансовия министър Симеон Дянков да изпрати академика, да се „стоплят” отношенията между финансовото ведомство и академията.
Бойко Борисов е предложил още срещите между правителството и председателя на БАН да се провеждат всеки месец.
"Има много информация в БАН, а пък това, което може да е спорно или може да ни донесе допълнително капацитет, те са отворени веднага да им се възлага и да се прави”, казва Борисов. „Изключително много разчитаме на това, което правим и като визия и не само по отделните области, а и за програмния ни период 2014-2020 г. От всички нас „На добър час! Да ни помагате, тъй като Българската академия на науките е мястото, където се прави наука и във време, в което искаме иновациите, новите технологии да бъдат въвеждани в следващите години, можете максимално да сте ни от помощ. На добър час и честито за избора”, казва още министър-председателят.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване