07/06/12 13:56
(http://radiomilena.com/)

Вицепремиерът Цветан Цветанов: Със сградата на новото РПУ се решават три проблема на Бургас

878 300x234 Вицепремиерът Цветан Цветанов: Със сградата на новото РПУ се решават три проблема на БургасМинистърът на вътрешните работи Цветан Цветанов инспектира днес строителните работи на сградата, където ще се премести V- то РПУ в Бургас.

Тя ще бъде завършена до края на септември.

Сградата се намира до стадион „Лазур“ и в нея ще бъде още бургаският отрезвител, както и събран на едно място арестът от няколко полицейски управления.

Освободената от V- то РПУ сграда от своя страна ще се превърне в детска градина. Община Бургас има готовност да започне ремонта там в първите дни на октомври.

„С преустройството и ремонта на сградата ще се решат три проблема на Бургас. Ще бъдат отворени места в модерна детска градина за 120 деца, най- после ще бъде намерено място за отрезвителя, който в момента е на изключително неподходящо място и ще се създаде съвременен арест“, каза пред журналисти днес министър Цветанов. Той поздрави кмета на Бургас Димитър Николов за активната му работа по осъществяването на този проект. Заедно с вицепремиера Цветанов, с ремонтните работи се запознаха областният управител Константин Гребенаров, зам.-министър Димитър Георгиев, директорът на ОДП Бургас Милен Димитров, представители на местната власт.

Според комисар Димитров, създаването на единен арест ще позволи 15 служители на МВР да бъдат преразпределени от сегашните си отговорности по арестите и пренасочени към патрулните полицейски автомобили.

Кметът Николов съобщи, че освободената сграда на отрезвителя ще бъде използвана за социални дейности.

Новата сграда на V- то РПУ ще отговаря на всички съвременни изисквания. Арестът ще бъде с 20 килии за по двама души и отделен изолатор. Община Бургас ще благоустрои инфраструктурата около обновената сграда. Преди да започне ремонтът, тя беше собственост на „Лукойл Нефтохим“,  впоследствие прехвърлена безвъзмездно на Община Бургас. От своя страна Община Бургас я дари на МВР.

 

 Вицепремиерът Цветан Цветанов: Със сградата на новото РПУ се решават три проблема на Бургас

bookmark Вицепремиерът Цветан Цветанов: Със сградата на новото РПУ се решават три проблема на Бургасsvejo Вицепремиерът Цветан Цветанов: Със сградата на новото РПУ се решават три проблема на Бургасgoogle Вицепремиерът Цветан Цветанов: Със сградата на новото РПУ се решават три проблема на Бургасdelicious Вицепремиерът Цветан Цветанов: Със сградата на новото РПУ се решават три проблема на Бургасstumbleupon Вицепремиерът Цветан Цветанов: Със сградата на новото РПУ се решават три проблема на Бургасfacebook Вицепремиерът Цветан Цветанов: Със сградата на новото РПУ се решават три проблема на БургасСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване