07/08/12 14:11
(http://www.klassa.bg/)

Вежди Рашидов бил тъжен от властта

Тъжен съм във властта, защото не исках да се качвам високо и да видя от камбанарията по друг начин нещата. Това каза министърът на културата Вежди Рашидов в интервю по ТВ7 в неделя.
Рашидов добави, че два пъти е отказвал да стане министър, но на третия път Бойко Борисов го „излъгал“ и той се съгласил. На въпрос, дали би приел да остане на поста за втори мандат, скулпторът отговори, че това е въпрос към премиера, който трябвало и да успее да го излъже още един път.
От думите на Вежди Рашидов стана ясно още, че той се ядосва на факта, че много хора в изкуството разчитат единствено на държавна помощ, без да имат талант. Те вдигали много шум, като „никога в гюрултията не е ставало въпрос за творчество, а само за пари“.
Рашидов се оплака, че предшественикът му Стефан Данаилов му е оставил 6 милиона лева дефицит в министерството. „Това е причината за протестите на кинодейците, защото са подписани необезпечени с финансиране договори. Идеята е била – ние сега подписваме, вие натискайте следващите да ви намерят парите“, обясни министър Рашидов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване