07/08/12 13:45
(http://www.klassa.bg/)

Делян Добрев отказал инвестиции на Китай за 3,3 млрд. долара в слънчеви панели

За да се спре практиката да бъдат облагодетелствани инвеститорите на зелена енергия, министърът на енергетиката Делян Добрев започнал да отказва на чужденци да влагат пари за производство на такъв вид енергия. Поради тази причина той отказал на Китай инвестиция за 3,3 милиарда долара във вятърни паркове. “Не, благодаря!”, била реакцията на министъра, която той самият изрази пред ТВ 7 в събота.
Заради закон на тройната коалиция от 2007 година били привилегировани инвеститорите на зелена енергия. Именно за това в България целият свят дошъл да прави бизнес у нас с такъв вид електричество, обясни Добрев. Сред тях са американци, японци, немци, австрийци и китайци.
Кабинетът на Борисов поправя закон на правителството на Станишев от 2008 г., според който за 25 години инвеститорите смъкват цената за зелена енергия само с 5%. “През 2007 г. срокът, който беше даден за намаляване на цената, бе 15 години, но през 2008 г. на управляващите им се стори прекалено малък и увеличиха годините на 25”, уточни Добрев.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване