07/09/12 16:23
(http://www.klassa.bg/)

Пускат лифтовете на Витоша през август

Драгалевският и Симеоновският лифт ще бъдат пуснати през август. За това се договориха представители на „Витоша ски", Агенцията по горите и столичният кмет Йорданка Фандъкова. Това съобщи в понеделник Йорданка Фандъкова.
„За София и за софиянци е важно да могат да посещават планината както през лятото, така и през зимата и да карат ски. Особено децата трябва да имат къде да се научат да карат ски, след като виждат планината от прозореца. Добавих и въпроса за надлежността на съоръженията. "Витоша ски" поеха ангажимент, че ще поискат от Държавния технически надзор и проверка със съответните предписания, ако се наложи, за да може да се отстранят. Ние говорим за пускането на лифтовете и тяхната работа и през зимата включително“,  обясни столичният градоначалник. 
Агенцията по горите ще извърши прочистването на просеките за сметка на частното дружество. Между две и три седмици ще са необходими за прочистването, заяви заместник-председателят на Агенцията по горите Красимир Каменов.
От „Витоша ски“ оцениха договореното като резултат от „добрата комуникация и конструктивен, взаимноприемлив диалог между държава, община и частен инвеститор, което се случва за първи път“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване