07/09/12 06:50
(http://radiomilena.com/)

Социолози се скараха в ефир заради поръчки от властта

5d9fde73541c5be818790ec4a9bbe2ef 300x182 Социолози се скараха в ефир заради поръчки от власттаОгромен скандал избухна в студиото на БТВ между социолозите. В общественото пространство има злоупотреба със социологически данни. Това призна пред БТВ собственичката на Алфа рисърч Боряна Димитрова. Те не се случват само в предизборен период, тъй като могат да влияят при формирането на определени политики или лобистка промяна в закона.

Проблемът на социолозите обаче е дискредитирането на социологията, посочи шефката на Алфа Рисърч. Тя зададе и риторичен въпрос дали този, който поръчва социологическото проучване подменя резултатите от тях.

Защо самите политически партии не декларират на кои агенции разчитат при проучването на общественото мнение, призова Мира Радева от МБМД. При тази реплика обаче дойде и атаката на Боряна Димитрова. С механизма на обществените поръчки също може да се изкривят данните от социологически проучвания, каза шефката на Алфа Рисърч. Проучване в планинските райони на МВБД, което показа, че анкетираните смятат, че протестиращите на Орлов мост „не са добре с главите“ . Няколко дни по-късно МОМН дава на МВБД поръчка за изследване на обществените младежки политики, разкри Боряна Димитрова. Въпросът е дали има връзка с услужливите изследвания и спечелването на обществените поръчки, пита се социоложката.

Алфа Рисърч поиска протокол за отдаването на поръчката на конкурентното дружество оглавено от Мира Радева, но ни бе отказано, защото има секретно класиране при обществените поръчки, каза Димитрова. Това предизвика бурната реакция на Мира Радева, която остро нападна Димитрова. Огорчена съм от колежката си, която е готова да хвърля кал върху колегите си. Аз не съм от министерството и не знам защо не са предоставени протоколите. Понеже Боряна Димитрова смята, че трябва да спечели 100% от всички поръчки и затова ни атакува сега, каза Радева. Това е единствената поръчка, която сме спечелили от една година, каза шефката на МБМД и призна, че рекламна агенция е поръчала изследването сред жителите на планинските райони посветено на промените в Закона за горите./КРОСС/

 Социолози се скараха в ефир заради поръчки от властта

bookmark Социолози се скараха в ефир заради поръчки от власттаsvejo Социолози се скараха в ефир заради поръчки от власттаgoogle Социолози се скараха в ефир заради поръчки от власттаdelicious Социолози се скараха в ефир заради поръчки от власттаstumbleupon Социолози се скараха в ефир заради поръчки от власттаfacebook Социолози се скараха в ефир заради поръчки от власттаСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване