07/10/12 09:10
(http://radiomilena.com/)

Работодателите длъжни да осигурят климатик и вода в офиса

Главната инспекция по труда настойчиво призовава работодателите да съобразят режима на работа с високите летни температури и да изпълнят мерките, предвидени в оценката на риска на работните места, изготвена от служба по трудова медицина.

jega1 150x150 Работодателите длъжни да осигурят климатик и вода в офисаДо 15 000 лева глоба ще отнесат шефове, които не са осигурили климатици и вода на служителите си в горещините, припомнят от Инспекцията по труда. От там напомнят на работодателите, че по закон носят отговорност и за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд, цитира poligraff.net. За работниците, които работят на открито, Инспекцията по труда препоръчва промяна на работното време, за да се избегнат най-горещите часове на деня. Така строители и водопроводчици ще започват работа по-рано и ще приключват дейността си по обяд. В случаите, когато работниците се трудят в горещината, началникът им трябва да им подсигури сянка, вентилатори и разхладителни напитки.   Освен горните мерки за превенция, работодателят трябва да предвиди действия и да има готовност за оказване на помощ в случай на инцидент – топлинен или слънчев удар.

 Работодателите длъжни да осигурят климатик и вода в офиса

bookmark Работодателите длъжни да осигурят климатик и вода в офисаsvejo Работодателите длъжни да осигурят климатик и вода в офисаgoogle Работодателите длъжни да осигурят климатик и вода в офисаdelicious Работодателите длъжни да осигурят климатик и вода в офисаstumbleupon Работодателите длъжни да осигурят климатик и вода в офисаfacebook Работодателите длъжни да осигурят климатик и вода в офисаСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване