07/10/12 12:47
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

София намери пари за паметника пред НДК

90 хил. лв. за демонтаж на част от паметник пред НДК ще задели Столичната община, обяви днес кметът на града Йорданка Фандъкова. Целта е да се обезопаси паметника.

В момента тече конкурс за избор на фирма, която да демонтира част от плочите. Крайният срок за подаване на оферти е 16 юли.

Демонтажът трябва да приключи до 25 август, коментира за OFFNews.bg главният архитект Петър Диков. На тази дата или на 1 септември се очаква в София да пристигне председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу за откриването на втория метролъч.

Дали паметникът пред НДК ще остане, това ще решава обществото, обяви за пореден път Фандъкова. “Важното е да бъде безопасен. На първия етап бяха свалени всички плочи, които бяха изключително опасни. Заради тях беше направено ограждение.

Сега предстои да бъдат свалени металните конструкции, както и да бъде разчистено пространството. По-нататък ще видим как ще изглежда в този вид и вече ще се обсъжда с гражданите на София как ще продължим, каза тя“, уточни кметът на София.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване