07/11/12 17:15
(http://www.klassa.bg/)

„Атака“ предлага българите с двойно гражданство да не могат да гласуват

 Българите с двойно гражданство да не могат да гласуват на избори, предвиждат промени в Изборния кодекс, внесени от депутати от "Атака". Ако идеите им бъдат приети, от право на глас ще бъдат лишени както голяма част от изселниците в Турция, така и сънародници, живеещи от дълги години в чужбина и получили друго гражданство. Мотивите на „Атака“ да искат тази промяна е, че хората с двойно гражданство са "предатели" и затова трябва да бъдат ограничени в избирателните си права в България. Партията на Волен Сидеров предвижда още да се забрани разгласяването на социологически проучвания по време на 30-дневната предизборна кампания.
Волен Сидеров предупреди от ефира на БНТ и всички потенциални съюзници на ГЕРБ, че ще бъдат излъгани. „Герберите са поклонници на "Златният телец" на Илф и Петров. Там има един герой - Паниковски, който си слага черни очила и се прави на слепец. Когато някой се опита да му помогне, той го преджобва“, обясни лидерът на „Атака“. Той бе категоричен, че „ГЕРБ е политическият Паниковски". Сидеров даде пример с партия РЗС, изтъквайки, че в момента, в който РЗС заеха критична позиция, те бяха ударени, партийната им група се разпадна, а субсидията им беше отнета. Сидеров апелира да се гласува не за този, който е симпатичен, а за програми, ясни цели и каузи. Партии, които са способни да прецакат най-коректния си партньор, са готови да прецакат целия си народ, констатира лидерът на „Атака“. И поиска да се правят редовни допитвания до народа.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване