07/11/12 17:57
(http://www.klassa.bg/)

Неомъжените американки подкрепят Обама

 60% от неомъжените американки биха гласували на президентските избори за Барак Обама, а само 31% биха подкрепили съперника му Мит Ромни. Това сочи проучване на университета „Киунипиак“, цитирано от АФП. Като цяло сегашният държавен глава води с 46% на 43% пред Ромни, но се оказва, че семейният статус има голямо влияние върху нагласите на избирателите. 51% от хората с брак подкрепят Ромни срещу 38% за Обама. И обратно - неомъжените са по-склонни да преизберат сегашния президент – 54% срещу 34% за кандидата на републиканците.
Разликата в нагласите според семейния статус се обяснява с различното икономическо положение на групите. Хората, имащи брак, обикновено са по-възрастни, по-стабилни финансово и по-консервативно настроени от самотните, обясняват авторите на проучването.
Според тях семейните се интересуват повече от въпроси на икономиката и здравеопазването, докато самотните са по-чувствителни към правата на хомосексуалистите например.
В същото изследване Ромни води с 51% на 38% сред белите избиратели, които не са испаноговорящи, докато Обама има огромна преднина сред чернокожите – 92% на само 2% за съперника си.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване