07/12/12 15:47
(http://www.klassa.bg/)

ДПС и ДСБ обявиха промените в Закона за здравето за „противоконституционни“

Забраната за покупка на недвижимо и движимо имущество без платени здравни осигуровки е противоконституционна. Това заявиха народните представители Екатерина Михайлова от Синята коалиция и Хасан Адемов от ДПС в сутрешния блок на bTV.
Промените са залегнали в Закона за здравното осигуряване, приет от парламента на първо четене. Според Михайлова и Адемов обаче тези текстове ще бъдат спрени от Конституционния съд, защото са "абсурдни".
Десислава Атанасова защити в сряда съответните промени в Закона за здравето. „Очакванията са в хазната по този начин да постъпят около 300 млн. лева, ако само половината от неосигурените 1 млн. български граждани платят задълженията си“, обясни Атанасова.
"В конституцията е записано, че правото на собственост е неприкосновено. Няма как разпореждането със собствеността да е обвързано с някакво искане или друго задължение. Стига се дори и до Параграф 22 – ако имам стара кола и искам да я подам за скрап, за да си платя здравните вноски, на практика не мога да го направя, тъй като те не са платени. Това е пълен абсурд”, коментира пред bTV Хасан Адемов.
Според Екатерина Михайлова законопроектът със сигурност ще отпадне по един или друг начин.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване