07/13/12 16:14
(http://www.klassa.bg/)

Валерий Таганский се среща с български журналисти

Валерий Иванов-Таганский, секретар на Московската писателска организация, гостува в СБЖ. Той се срещна с журналисти от различни български медии, писатели и почитатели на руската култура.
Валерий Александрович Иванов-Таганский, вице-президент на Петровската Академия
за наука и изкуство в Санкт-Петербург, Русия и зам.- председател на Московската писателска организация посети специално нашата страна с цел удостояване на български творци със звания на Петровската Академия. Той сподели опита на
руските писатели и журналисти за отстояване на своята творческа свобода в условията на пазарна икономика, разказа за издателската политика в съвременна Русия и намеренията за издаване на творби на български писатели и поети в Русия.
Г-н Иванов-Таганский връчи дипломи и удостоверения за членство в Петровската Академия за наука и изкуство на Снежана Тодорова, и.д.председател на УС и главен секретар на СБЖ, на д-р Стоянка Почиканска, главен експерт в МОН, на Георги Найденов, председател на Фонд "Помогни на нуждаещите се" и Христо Бойчев, писател и драматург.
Академията е основана с Указ на Петър І на 28 януари 1724 година, а Петровската Академия за наука и изкуство е регистрирана на 19 април 1992 година в Русия.
Другата добра новина, която Валерий Таганский обяви, е, че в България се открива филиал на Петровската академия за наука и изкуства с ръководител г-жа Снежана Тодорова – една българка, доказала в годините приятелството и любовта си към руската култура.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване