07/13/12 14:12
(http://www.klassa.bg/)

Диана Ковачева призова ВСС да преразгледа уволнението на Мирослава Тодорова

Висшият съдебен съвет (ВСС) трябва да намери начин да преразгледа решението си за съдия Мирослава Тодорова от гледна точка на обективността. Това заяви на брифинг в парламента министърът на правосъдието Диана Ковачева,
„За миналата година има още един такъв случай. Била е уволнена съдийка за 20 забавени дела, но нарушенията не са били толкова сериозни. Аршинът, с който се мери, не е еднакъв”, каза Ковачева.
„Няма спор за това, че са извършени тежки нарушения, свързани със забавени правосъдия, забавяне на дела. Има спор за това дали е обективно, съответно и съразмерно на извършените нарушения наложеното наказание на съдия Мирослава Тодорова и дали има последователна дисциплинарна практика от страна на ВСС за наказанието”, каза Диана Ковачева.
Решението беше взето без дебат, допълни Ковачева. Тя поздрави съдиите за „активната им позиция в случая“ и ги призова да използват повода, за да поставят проблема с прекомерната си натовареност, защото това е отговорност на ВСС. Разработва се и нова методика за оценка на натовареността на съдиите, съобщи Диана Ковачева.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване