07/13/12 13:26
(http://www.klassa.bg/)

Ивайло Московски: Спряната субсидия няма да се отрази на заплатите в БДЖ

Няма да има забавяне на заплатите в БДЖ поне за следващите два месеца. Това каза в предаването на бТВ „Тази сутрин” транспортният министър Ивайло Московски и допълни, че принципно въпросът трябва да бъде решен, защото намалената субсидия може да се усети към края на годината. По-рано вчера от финансовото министерство съобщиха, че спират субсидията за БДЖ заради неизплащане на задължения по държавно гарантиран заем.
„Но аз не вярвам да остане така. Тъй като първо не е правилно, защото реално заемът е ползван от НКЖИ. Второ, не вярвам и господин Дянков да остави ситуацията в това състояние”, подчерта транспортният министър. Московски уточни, че когато се активира държавната гаранция към този заем. Т.е. държавата трябва да покрие плащанията, които компанията дължи към Световната банка, всъщност договорът не се променя по никакъв начин.
Министър Ивайло Московски изрази увереност, че от Министерство на финансите ще се намери начин, за да се прехвърли това плащане действително от реалния ползвател НКЖИ и да бъде възстановена сумата.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване