07/14/12 07:55
(http://e-vestnik.bg/)

Жив пророк, ултрамодерен парламент, слизане сред народа…

„Монитор”: „Всички депутати на ГЕРБ ще започнат скоро да кръстосват надлъж и шир страната, за да прокламират досущ като апостоли приоритетите на партията за следващ мандат.”

Е, няма как да е досущ. Апостолите са тръгнали след разпъването на Христос. А тия тръгват при жив пророк. Но все едно, тръгват. Щели да се срещнат с жителите и на най-затънтените кътчета в България. С една дума, пак ще има „слизане сред народа”. Една власт, като усети дебелия край, и почва да слиза сред народа. Кой ли не слиза?! Когато заслизаха жълтите, ние, ако помните, поискахме сред нас да слезе Гергана Грънчарова, или Теодора Дренска, ако е възможно. Но сега нямаме предпочитания. Който се случи…

Пък пророкът дал пространно интервю на Малария Велева.  „Страхувате ли се за живота си?”, хваща Малария бика направо за…  “Преди, да. Сега вече не. Лошото е да те утрепят млад. Сега вече… Ще кръстят Академията на МВР със сигурност на моето име или някоя улица в Банкя”.

Нали сте чували оня действителен случай за една снаха, дето й дошло до гуша свекървата да й дудне как да я нагизди, когато умре, та накрая й рекла малко неделикатно: „Ти умри, мамо, па другото лесно”. Та и с кръщаването така… Може да му кръстят академията на МВР, пък могат и направо БАН да му кръстят… Такъв енциклопедист досега не сме имали. Но преди това ще трябва да мине през кръста, метафорично казано… В същност, той е толкова суетен, че и това може да направи. Ако не го направи преди това от популизъм. Навремето, когато умрял Талейран, противниците му рекли: „Интересно какво ли цели с това? Но в нашия случай няма да има съмнения.

„Стандарт” съобщава, че депутатите от следващото НС ще заседават в нова ултрамодерна зала в бившия Партиен дом. По красота била равна само на Райхстага и Валонския парламент в Брюксел. Покривът щял да е от специално стъкло, което да „предпазва депутатите от жега и шум и ще им разкрива небесна гледка, докато спорят и гласуват”.

И тогава от Космоса, освен Пентагона и Великата китайска стена, ще се вижда и Искра Фидосова…
Шегувам се. Идеята е чудесна, стига да не се получи дисонанс, ако в цялата тази красота се насади Тетка Цачева… Не си представям Тетка във Валонския парламент… И не само нея.

„Новинар”: „Едва 3309 лева са похарчили за командировки в страната министрите.”

Под тая дописка читател написал: „А колко харчи Бойко на ден с въртолета дето не се спря да реже лентички под път и над път. 1 км. ремонтиран път и хоп лента. Подпорна стена и хоп лента. Герберска измама е това.”

Ей, това е страшна идея, бе! Веднъж на пътя, веднъж под пътя… Това значи два пъти повече лентички! Тая идея е дори по-добра от нашата да ги реже надълго.

Труд” съобщава, че МС щял да купува 102 хил. бутилки за вино и ракия за избата в „Евксиноград”. „Там, пишат колегите, се произвеждат и други земеделски продукти за нуждите на държавната вихрушка.”

Според нас вихрушка и върхушка могат да се използват като синоними само в един случай – когато върхушката се държи като вихрушка. В смисъл на движение в кръг и пълен хаос. В конкретния случай синонимната употреба е допустима.

Но стига политика. Да си гледаме здравето, дето се вика. Учени от Пенсилвания открили, че шамфъстъкът бори стреса. 40 г на ден намалявали кръвното налягане и сърдечния пулс в трудни ситуации.

Допълнителни изследвания на учени от СУ обаче уточниха, че антистрес ефектът на шамфъстъка се дължи по-скоро на съпровождащото го уиски. А предвид на жегата, проф. Донка Байкова съветва в „Новинар” да се добавя и вода, защото алкохолът  „отнема водата от клетките”.
И така ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване