07/14/12 12:57
(http://www.klassa.bg/)

Росен Плевнелиев: Решението на ВСС отекна негативно и в Брюксел

Виждате как едно некоректно решение на Висшия съдебен съвет отекна негативно не само в цялата страна, но и в Брюксел. Това заяви в събота президентът Росен Плевнелиев във връзка с доклада на ЕК за нашата страна, който трябва да излезе през следващата седмица.
„От друга страна, това е доклад за петгодишен период и се надявам Европа да бъде обективна и да види прогреса, който сме постигнали. Оптимист съм, че докладът ще бъде коректен“, допълни Плевнелиев.
Да, имаме много проблеми, но имаме и успехи. Затова се надявам докладът да е обективен, каза държавният глава. Според него разделянето на България от Румъния по пътя на двете страни към Европа няма как да се случи, въпреки че пакетният модел е остарял. 
Росен Плевнелиев е на посещение в старата българска столица Велики Преслав. Той остана очарован от културното наследство и проекта, който предстои да бъде осъществен там.
„Готов съм да се обзаложа с кмета на Велики Преслав Александър Горчев, че ако сега туристите само 20 хиляди, след 2 години, това, което ще се направи тук, ще станат 150 хиляди“.
Във Велики Преслав по проекта „Векът на цар Симеон Велики оживява“ бяха отпуснати 2,7 млн. лева по ОП „Регионално развитие“. Целта е да се съживи туристическата дейност в старата българска столица.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване