07/14/12 13:47
(http://www.klassa.bg/)

Фандъкова: Всеки, който върне осиновено куче на улицата, подлежи на санкции

Всеки осиновител, върнал кучето си отново на улицата, подлежи на санкции според Наредбата за домашните любимци. За това напомни в събота пред Дарик столичният кмет Йорданка Фандъкова.
Тя допълни още, че единственият възможен контрол върху осиновителите за момента е чрез поставянето на чипове.
Фандъкова напомни също така, че желаещите да осиновят куче от приют се освобождават от всякакви такси, свързани с отглеждането на животното. Единственото условие е то да бъде декларирано в данъчната служба, за да може да бъде включено в регистъра за домашни кучета на общината.
Осиновяването е само част от усилията на общината за справянето с този сериозен проблем, наред с изграждането на приюти, контрола върху собствениците и върху „Екоравновесие”, коментира Фандъкова. Тя допълни, че част от усилията за по-бързото справяне с проблема са свързани привличане вниманието и подкрепата на известни лица от шоубизнеса, като Джоуи ди Майо от известната метъл банда Manowar е един от тях.
По инициатива на кмета Фандъкова в петък се състоя среща на кметовете на съседните на Столичната общини, които влизат в Сдружение „Център на общините”. На срещата столичният кмет е излязла с призив за обединяване на усилията и синхронизиране на програмите за работа с бездомните кучета.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване