07/15/12 13:42
(http://www.klassa.bg/)

3-4 сгради в Перник трябва да бъдат съборени след земетръса

3-4 сгради в Перник трябва да бъдат разрушени след установените допълнителни щети от труса в събота,  който беше регистриран със сила от 4,5 по Рихтер, съобщи  в неделя пред „Дарик“ кметът Росица Янакиева. Тя уточни, че това са жилищни сгради в Дивотино, в индивидуалните зони за застрояване в района на Марина бара.  "Ако хората имат нужда от настаняване, имаме готовност да им предложим временен подслон. В кризисния център на БЧК има 13 легла, има и палатки, които можем да предоставим. Към момента няма заявки за настаняване", каза още Янакиева.
Общо 11 сигнала са постъпили в общината за сгради с още щети заради сравнително силния вторичен трус. Междувременно стана ясно, че има и пострадали от земетресението. 15-годишно момиче си е счупило крака, докато е тичало надолу по стълбите. Две жени са изпаднали в нервна криза. А част от перничани са по селата, защото там постройките са ниски.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване