07/15/12 08:51
(http://radiomilena.com/)

ВСС ще заседава извънредно в понеделник

sydene 150x150 ВСС ще заседава извънредно в понеделникМинистърът на правосъдието Диана Ковачева свиква извънредно открито заседание на Висшия съдебен съвет в понеделник, от 10.00 часа. Очаквам на това открито заседание ВСС да направи преглед на своята дисциплинарна практика по дела, които са били забавени. Това съобщи министърът на правосъдието Диана Ковачева в предаването „Неделя 150” на БНР. На това заседание очаквам – да може да се обсъди публично конкретното наказание, каза Ковачева по повод уволнението на съдия Мирослава Тодорова. Практиката на ВСС по отношение на дисциплинарните дела трябва да бъде последователна и да има ясни критерии – кога, какво наказание се налага. „Ако се окаже, че такива критерии липсват, аз ще започна консултации с всички заинтересовани страни за изработването на такива критерии в най-кратки срокове” – каза Ковачева.  Много е важно ВСС по този казус да освети своята мотивация – каза Диана Ковачева, цитирана от Агенция Фокус. ВСС трябва да даде информация дали наистина става въпрос за тежки, системни нарушения от страна на съдия Тодорова. От информациите в медиите излиза, че става въпрос действително за много тежки нарушения, свързани с погасяване на дела по давност. От ВСС трябва да стане ясно дали това наистина е така, защото, ако е, е много тежко нарушение на професионални и етични норми. Това трябва да бъде обсъдено публично. От ВСС трябва да бъде предоставена информация за натовареността на съдия Тодорова. Този дебат вече не може да остане закрит, каза министърът на правосъдието Диана Ковачева.

 ВСС ще заседава извънредно в понеделник

bookmark ВСС ще заседава извънредно в понеделникsvejo ВСС ще заседава извънредно в понеделникgoogle ВСС ще заседава извънредно в понеделникdelicious ВСС ще заседава извънредно в понеделникstumbleupon ВСС ще заседава извънредно в понеделникfacebook ВСС ще заседава извънредно в понеделникСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване