07/15/12 13:43
(http://www.klassa.bg/)

Израелец се самозапали на антиправителствен митинг

Израелският  гражданин, който се самозапали по време на антиправителствен протест в Тел Авив в събота, е в тежко състояние, предаде Ройтерс.  Преди да се залее със запалителна течност и да я възпламени, мъжът, на около 40 г. разпръснал листовки, в които обвинява премиера  Бенямин Нетаняху и финансовия министър Ювал Щейниц, че „постоянно унижават гражданите на Израел, като отнемат от бедните и дават на богатите“, цитира съдържанието на протестното писмо АФП. Мъжът е бил откаран в болница с тежки изгаряния. Канал на израелската тв показа ужасяващи кадри как участниците в демонстрацията се опитват да загасят огъня от тялото протестиращия (на снимката).
Между 8000 и 10 000 души са участвали в антиправителствената акция в Тел Авив. Демонстрацията е по повод една година от началото на бунтовете в страната срещу поскъпването на живота. През лятото на 2011 г. в различни градове на Израел се проведоха митинги с участието на стотици хиляди граждани. В събота  подобни акции, организирани чрез социалните мрежи, е имало в Ерусалим, Хайфа и други населени места.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване