07/15/12 12:25
(http://www.klassa.bg/)

Оперна прима пее „Марсилезата“ в посолството на Франция

Оперната прима Олга Динова озвучи „Марсилезата“ на приема във френското посолство в София по повод 14 юли – Националния празник на Франция. В съпровод на NONA BAND певицата подхвана „Allons enfants de la Patrie“, а после българския химн „Мила Родино“. Оркестърът не пропусна да изпълни и Химна на обединена Европа - Одата на радостта от „Девета симфония“ на Бетховен. Лично посланик Филип Отие поздрави гостите на многолюдния празник, сред които бяха забелязани министрите Диана Ковачева и Вежди Рашидов, омбудсманът Константин Пенчев, министрите от кабинета „Сакскобурготски“ Гергана и Соломон Паси, бивши и настоящи лидери на политически партии, писателят Антон Дончев, артисти и преводачи. Дори огромната шатра, под която бе подреден коктейлът, не успя да спаси гостите от жегата. Въпреки високите температури, те обаче се забавляваха в дружелюбната френска атмосфера, типична за резиденцията на посланика.

На специално оформен щанд БНП Париба канеше гостите да подкрепят инициативата на банката за събиране на средства за деца с увреждания от Мездра както и за малчугани, лишени от родителски грижи от с. Дрен. С парите ще бъдат закупени музикални инструменти, от които децата се нуждаят, за да развиват талантите си. Ще бъдат приемани и стари музикални инструменти, ако някой е готов да се раздели с тях. Националното музикално училище „Любомир Пипков“ също подкрепя инициативата, която е под патронажа на френския посланик г-н Филип Отие.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване