07/16/12 14:37
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

600 служители на „Винпром“ и „Кока-Кола“ в Търговище остават без работа

Два големи завода в Търговище затварят врати – на „Кока-Кола“ и на местния винпром. Заради това без работа ще останат повече от 600 души. 

„ЛВК Винпром“ прекрати своята дейност още на 3 юли заради отнето разрешително. Проблемите с лиценза се дължат на системни нарушения, съобщават от агенция „Митници“.

Извършена е и инвентаризация. След обжалване в съда, ръководството на завода печели делото на 12 юли. То ще бъде в сила, докато се разгледа делото по лиценза. 

Заводът за безалкохолни напитки пък спира дейността си през есента. Причината според компанията е консолидирането на инфраструктурата, което ще подобри ефективността. Като друга причина те посочват спада на пазара на безалкохолните напитки у нас през последните няколко години. 

Компанията ще прехвърли производството си от Търговище в Костинброд. Това според тях ще довоеде до намаляване на разходите.

От ръководството обясняват, че заради промените ще бъдат открити 30 постоянни и повече от 30 сезонни работни места.

Служителите, които ще загубят работата си, пък щели да получат по-високо от предвиденото в закона обезщетение, казават те.   

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване