07/16/12 16:22
(http://www.klassa.bg/)

Берлускони ще атакува отново властта с „Форца Италия“

Партията на бившия премиер на Италия Силвио Берлускони „Народ на свободата“ (Il Popolo della Liberta) в скоро време ще получи името на първата партия на политика „Напред, Италия“ (Forza Italia). Това обяви самият Берлускони в интервю пред германския в. “Билд“. Следващите парламентарни избори в Италия са през април 2013 г. Берлускони има намерение отново да се бори за поста на премиер, който той бе принуден да напусне през ноември 2011 г., след като загуби доверието на повечето депутати.
Кандидатурата на Берлускони се подкрепя от сегашния секретар на „Народ на свободата“ Анджелино Алфано. Според социологическо допитване шансовете на партията на избори са по-големи, ако тя се ръководи от Берлускони.
За нуждата да се преименува партията след загубата на обществено доверие бившият премиер заговори още миналата година. Тогава на шега, заради обвиненията за прочутите бунга бунга, той даже предложи тя да се казва „Напред, по мацки“.
В момента „Народ на свободата“ има 210 места в 630-местната долна камара на италианския парламент и 127 от 320 в Сената. Партията е в коалиция със Северната лига, която наскоро бе разтърсена от скандал с измами на лидера й Умберто Боси. Той бе сменен на поста от бившия вътрешен министър на Берлускони Роберто Марони.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване