07/16/12 16:05
(http://www.klassa.bg/)

Лавров: Западът ни шантажира за Сирия

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров видя в позицията на западните държави спрямо нова резолюция на ООН за Сирия „елементи на шантаж“, предаде РИА „Новости“.
На нас ни казват: „Ако вие не се съгласите да се приеме резолюция на Съвета за сигурност по глава 7 от устава на ООН, то ние ще се откажем да продължим мандата на наблюдатели на организацията в Сирия, каза Лавров на пресконференция в Москва. Глава 7 позволява на Съвета за сигурност в случай на заплаха за мира да препоръча икономически, дипломатически и други санкции, а ако те са недостатъчни – да одобри и  военни действия.
Лавров даже обвини „някои  западни колеги“, че провокират гражданска война в Сирия.
Във вторник в Москва е планирана среща между специалния пратеник на ООН за Сирия Кофи Анан и президента Владимир Путин.
Съветът за сигурност не може да приеме резолюция, въвеждаща санкции срещу властите в Дамаск, защото тя се блокира от Русия и Китай.
На 15 юли Международният комитет на Червения кръст обяви, че в Сирия се води гражданска война.
Междувременно още един верен човек на режима на Асад мина на отсрещната страна. Генерал-майор Аднан Силу, който преди отговаряше за програмата за създаване и развитие в Сирия на химическо оръжие, публично обяви, че минава към въстаниците.
В обръщение в Ютюб той съобщи, че ще заеме поста ръководител на обединеното командване на Свободната сирийска армия.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване