07/16/12 14:55
(http://www.klassa.bg/)

Оспорван финал на 7-то Държавно първенство по голф

С драматична битка до последния грийн завърши 7-то Държавно първенство по голф за аматьори, което се проведе в два кръга в Pirin Golf & Country Club с участието на 70 играчи. Най-оспорвано бе състезанието при мъжете, където след първия кръг петима голфъри имаха шансове за шампионската титла - Тодор Кръстев, Емил Марков, Теодор Тодоров, Олег Чернев и Александър Евтимов. След много обрати и отлични изпълнения победата заслужи Емил Марков със 152 удара сбор от двата дни. Това е четвъртият негов триумф в голям турнир този сезон, след като грабна трофеите във Vivacom, Renault Golf Cup и MercedesTrophy. Неговите достойни съперници Олег Чернев и Александър Евтимов се класираха на второ и трето място съответно със 157 и 158 удара.
При жените Мая Кучеркова запази водачеството си от първия ден и защити шампионската си титла от миналата година със сбор 167 удара от двата кръга.
Любомир Костов събра 53 точки и с това спечели титлата при младежите, а Ивана Симеонова се поздрави с победата при девойките с 27 точки.
В нетното класиране при жените победител е Калина Маркова, а при мъжете на първите три места са Николай Савов, Раян Стайков и Сергей Стойков.
Държавното първенство по голф за аматьори се организира от Българската голф асоциация с подкрепата на Банка Пиреос, която от години се включва активно в организацията и провеждането на най-престижните голф шампионати у нас. Наградите на победителите бяха връчени от Рая Георгиева от маркегинг отдела на Банка Пиреос и от Сет Ъндърууд, генерален секретар на Българската голф асоциация.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване