07/16/12 15:28
(http://www.klassa.bg/)

Стартира подписка срещу новата наредба за „синя зона“

Подписка срещу новата общинска наредба за „синя зона" в София, която трябва да влезе в сила от 1 септември тази година, стартира Гражданско движение ДНЕС, обявиха в понеделник от организацията. Оттам са категорични, че новата наредба противоречи на редица закони у нас - на закона  за обществените поръчки, общинската собственост, местните данъци и такси, движение по пътищата и нормативните актове, включително и на конституцията. От ДНЕС са категорични, че с новата наредба се стоварват проблемите на града върху обикновените хора, без да се дават никакви решения.  Експертите на организацията са изчислили, че СОС не може да обоснове 200-300% увеличение на административните и материално-техническите разходи за услугата.  Освен това дейностите по организация на паркирането са дадени на „Градска мобилност" без проведена обществена поръчка. Дискриминационно е и правото на преференциално паркиране да се прилага само за един автомобил на жилище, а за всеки следващ - да се въвежда тройно по-висока такса. От движението настояват новата наредба да бъде замразена, докато Административният съд-София не се произнесе по иска срещу документа, внесен от движението.
От ДНЕС настояват за бърз и чист градски транспорт, включително  и за метро във всички посоки на града. От движението се присъединяват също така и към подписката, инициирана от ВМРО, срещу концесията на „Софийска вода".
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване