07/16/12 15:21
(http://www.klassa.bg/)

Цветан Цветанов: Президентът не е запознат със случая на Мирослава Тодорова

Президентът Росен Плевнелиев не е запознат в детайли със случая на съдия Мирослава Тодорова,  заяви пред БНТ вътрешният министър Цветан Цветанов. Той бе поканен в студиото да коментира скандала с уволнението на шефа на Съюза на съдиите, която води срещу него дело за клевета. Цветанов допълни, че държавният глава, който заяви в петък, че е силно обезпокоен от начина, по който е станало уволнението, „просто направи едно изказване, за да влезе в духа на говорене на всички, които говориха преди него. Не мога да повярвам, че българският президент ще защити човек, забавил 50 дела и лишил от правораздаване хора, които са направили отвличане, нанесли са щета на държавния бюджет в особено големи размери за ДДС, който 2007 година се е произнесла с присъда и 2011 г. се е произнесла с мотивите си". Според министъра на вътрешните работи Висшият съдебен съвет е уволнявал представители на съдебната власт за много по-малко и по-маловажни пропуски. Сегашния скандал Цветанов изтълкува като „опит да се запази статуквото в съдебната власт и ГЕРБ са единствените, които се стремят към неговата промяна“.
Вътрешният министър заяви още, че името на Мирослава Тодорова му е станало известно, когато към него са се обърнали жертвите на престъпността.   Според него 200-те души, които се събраха на протеста в защита на Тодорова на 13 юли, не са съдии, както писали вестниците, а адвокати от незнайно какви кантори. В този смисъл не се знаело кои всъщност защитават в съдебния процес – дали не защитават тези, които са оправдани, или тези, които са се възползвали от забавянето на тези мотиви. 
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване