07/17/12 14:58
(http://www.klassa.bg/)

Обама: Няма хора, които да са забогатели сами

Америка е държава, която издига в култ индивидуализма, а историите за „милиардери, които сами са натрупали богатството си“, са много популярни, пише Profit.bg. Списание „Форбс“ всяка година вади списък на най-богатите хора, които са забогатели сами (тоест не са получили наследство или пари чрез женитба).
По-голямата част от милионерите и милиардерите в САЩ са забогатели сами.
Стив Джобс и Опра Уинфри са национални герои, защото са започнали от нищото и са се издигнали благодарение на талант и много труд.
Барак Обама обаче наскоро се изказа срещу популярната фраза self-made billionaire (милиардер, натрупал богатството си сам).
„Може да си успял сам в даден сектор, но ти не си създал сектора и условията, които си заварил в него.“
Ето и част от точните думи на Обама:
„Има много богати, успешни американци, които ще се съгласят с мен. Те знаят, че не са успели сами. Винаги са ме изумявали хората, които казват „трябва да е, защото съм много умен“. Пълно е умни хора! Или „работил съм здраво“. Пълно е с хора, които работят здраво (тук Обама е прекъснат от аплодисменти).
„Ако си успял, това е, защото някой по веригата ти е помагал. Някога в живота си си имал добър учител. Други хора са помогнали за създаването на американската мечта, която служи за вдъхновение на всички ни днес. Някой е инвестирал в мостове и пътища, които ти ползваш. Ако имаш бизнес,  той лежи на основите, които някой друг е създал. Интернет не се е създал сам. Правителството помогна на учени да създадат интернет, за да можете вие днес да печелите пари от него.“
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване