07/17/12 14:15
(http://www.klassa.bg/)

Перничани заплашиха да блокират пътища, ако никой не огледа щетите от труса

Жители на най-големия пернишки квартал „Изток" заплашиха с блокиране на пътен възел „Даскалово" и главен път Е-79, ако строителните експерти и комисии не им обърнат внимание за новите щети, причинени от последния трус в града.
Около 10 блока, намиращи се в края на квартала, са с напукани носещи конструкции, основи, стени, тераси. Хората са притеснени, че никой не идва да види щетите им и да им каже дали да напуснат домовете си, ако някой блок е пред срутване. Жителите се заканиха с бунт, ако не дойде експертна комисия да им съобщи дали все още може да се живее в тези блокове.
След земетресенията, първото от които беше на 22 май, перничани са силно притеснени, че панелните блокове няма да издържат дълго. Хората са подали молби за оглед на щетите, но по думите им експерти не са идвали. По асфалта пред блоковете зеят дълбоки дупки от пропадналата земна маса след трусовете.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване