07/18/12 13:21
(http://www.klassa.bg/)

Sotheby's съди китайски колекционер

Аукционната къща Sotheby's съобщи, че е подала иск пред върховния съд в Хонг Конг срещу китайския колекционер Дзанг Бо, участвал в търг за 3.5 млн долара или 2.8 млн евро. Към сумата текат и лихви, защото става дума за неизплатени пари за спечелени на търг творби. Колекционерът наддавал за 20 произведения на изкуството, продадени на търг на аукционната къща в Хонг Конг. През април тази година колекционерът се явил на търга на Sotheby's, проявявайки интерес към творби на китайски автроти. Една от тях, на художника Ху Бейхонг, стигнала цена от 630 хиляди евро. Колекционерът закупил картина на Хингшу за 100 000 евро. До настоящия момент колекционерът не се е издължил на аукционната къща. „Не вдигаме празен шум, просто си гледаме сериозно работата“, обясни говорител на Sotheby's
Забавянето на подобни плащания в Хонг Конг не е изключение. Бе въведено изискването при наддаване за скъпи произведения на изкуството да се заплащат 100 000 евро предварително. Sotheby's има общо шест случая на неиздължени суми от страна на колекционери в Хонг Конг.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване