07/18/12 17:39
(http://www.klassa.bg/)

Изгониха арестувания депутат от всички постове в ГЕРБ

Изпълнителната комисия на ГЕРБ реши арестуваният за подкуп късно във вторник депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов да бъде освободен от всички заемани партийни постове. Това каза в сряда Румен Иванов – народен представител от управляващата партия и член на Изпълнителната комисия.
Решението е взето заради аморалното поведение на Аврамов, изразяващо се в ареста му, като по този начин той нанесъл морални вреди на ГЕРБ.
Аврамов обаче няма да бъде изключен от парламентарната група, стана ясно по-късно. Колегите му се надяват той сам да напусне парламента и на негово място да влезе следващият в листата от район Монтана. Това обаче зависи само от решението на арестувания ГЕРБ-ер.
Първоначално Румен Иванов заяви, че очаква Аврамов сам да поиска и сваляне на депутатския му имунитет. Ако той не го направел, от ГЕРБ щели да подадат искане за това.
По-късно следобед главният прокурор Борис Велчев сам внесе искане за сваляне на имунитета на Аврамов, за да може да стартира наказателно производство. Решението парламентът ще вземе вероятно още в четвъртък.
Премиерът Бойко Борисов също е коментирал случая на правителственото заседание. От публикуваната стенограма става ясно, че Борисов е предупредил, че „пощада няма да има за никого“. По думите на министър-председателя депутатът е бил под наблюдение на службите „от доста време“. „Работихме доста активно, но тогава и на Цветанов му казах – хората ще разберат, арестувайте, за да знаят, че пощада за никого няма. Това трябва да се знае”, казва премиерът.
Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви в Бургас, че случаят се използвал от властта, за да бъде изместена негативната оценка на ЕК за България.
В сряда проговори и бизнесменът, който е бил изнудван от Димитър Аврамов. „Такова чудо не ми се е случвало и дано не се случи на други хора“, каза той в Монтана. Народният представител му поискал общо 100 000 лева и 3000 декара земя в с. Стубел.
С парите Аврамов обещал да осигури политически чадър над изнудваната фирма, за да няма проблеми с областната служба по земеделие и с кмета на селото при разпределянето на земята.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване