07/18/12 12:08
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Йонко Грозев: Евродокладът е балансиран и верен

Докладът е балансиран и представлява вярна оценка на състоянието на системата на правосъдие и вътрешен ред в България. Той отчита факта, че на практика има промени единствено в законодталеството, но приложението на това законодателство не се случва. Това каза пред OFFNews.bg Йонко Грозев, секретар на „Движение България на гражданите“ в коментар за излезлия евродоклад.

Според него формулировките от предходните години, в които е отчитано наличието на политическа воля за справяне с проблемите на организираната престъпност, корупцията и цялостна реформа на съдебната система, вече не присъства в доклада. „Вместо това има доста критични оценки за това, че в нито една от областите, които се следят от доклада, на практика няма сериозен напредък. Това е най-важната част от политическата оценка на доклада, че на практика за последните три години правителството не е постигнало никакъв напредък в тези области, в които то заяви в началото на своя мандат.

Според Грозев в доклада се отчита казваното много пъти от наблюдатели и експерти за това, че няма реформа в тези сектори. Той смята, че един продължаващ мониторингов механизъм би бил положителен за страната ни. „Това е положително развитие, защото България е една млада демокраця и оставена сама на себе се доста трудно успява да дължи вярната посока и често губи ориентация. Именно за това наблюдението на ЕК е нещо, което ни помага за това да не губим посока и помага да успяваме да държим като приоритетни неща, които са важни за развитието на страната“, каза той. В коментар за арестите в навечерието на доклада Йонко Грозев каза, че на пръв поглед те изглеждат важно събитие. „Известен скептицизъм, с който реагираме на тях. Вече имаше немалко лучаи, в които правителството е използвало такива полицейски акции полицейски по много показен начин именно за постигане на медиен политически ефект. Надявам се, че този път няма да бъде така“, каза още той.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване