07/18/12 16:03
(http://www.klassa.bg/)

НАСА пусна безплатна игра за кацане на марсохода Curiosity

Космическата агенция NASA и студио Smoking Gun са разработили безплатен симулатор за кацане на Марс на марсохода MSL, известен също като Curiosity. На  официалния сайт на NASA се съобщава, че пускането на играта се е състояло на 16 юли. Тя в момента е достъпна в Marketplace Xbox. Играта се ръководи посредством контролера Kinect.
Геймплей симулаторът може да се види във видеото, публикувано от агенцията. Играта е разделена на няколко етапа. По време на играта геймърите ще трябва да помогнат на Curiosity да достигне до Марс. За целта трябва да се отдели щитът, да се освободи парашутът и след това да се зададе определената зона за кацане. При  работата на симулатора за кацане Марs Rover Landing се появява внучката на Ръс Алън Стюарт - един от членовете на експедицията "Аполо 14", когато астронавтите  при третия опит кацнаха на лунната повърхност. В допълнение  NASA стартира играта „Про Curiosity“ на собствения си сайт. В нея играчите трябва да се движат по повърхността на Червената планета и да вземат проби.
Марсоходът MSL се отправи към Марс в края на ноември 2011 г. Неговото кацане е насрочено за 6 август. То трябва да се случи в кратера Гейл, чийто диаметър надвишава 160 км. Основните цели на марсохода ще бъдат да търси следи от живот на Червената планета, изучаване на нейния климат и геология, както и подготовката за изпращане на експедиции с хора до Марс.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване