07/18/12 20:01
(http://radiomilena.com/)

Поморийци се преклониха пред Апостола

 DSCI4486 Поморийци се преклониха пред Апостола

С поднасяне на венци и цветя пред паметника на Васил Левски бе отбелязана 175-годишнина от неговото рождение.
Пред бюст-паметника на Левски, открит преди месец в град Поморие, дело на младите скулптори Христо Георгиев и Милен Каменов,  премина официалната церемония и кратка литературна  програма по повод годишнината от рождението на Апостола. Благодарствен молебен отслужи отец Иван, съпроводен от църковния хор при храм „Рождество на Пресвета Богородица”.
Стихове за Левски рецитираха шестокласничките Каля Коева и Сияна Капсамунова.
Слово за Апостола произнесе Петя Стоянова, директор на ОУ”Христо Ботев” с.Бата. Ученици от ОУ”Хр.Ботев” гр.Поморие разкриха светлия образ на Апостола в кратка литературна програма, която завърши с думите:” Дяконе, ще можем ли ние потомците, да те погледнем в очите и да се вречем с ръка на сърцето, че ще бъдем като теб. Чисти и всеотдайни? Мълчиш, но твоите очи говорят, че името България трябва да просъществува през вековете и за тази цел са необпходими един Левски и цял народ до него”.
Почитта си към светлата памет на Левски изразиха кметът на община Поморие Иван Алексиев,  председателят на Общинския съвет д-р Милена Енева, представители на общинска администрация, общински съветници, директори на училищата от община Поморие, представители на различни политически партии и много  родолюбиви българи, които поднесоха венци и цветя.
За Левски е казано и писано много. Но винаги искаме да знаем повече, да съпреживеем лично неговата величава саможертва. Искаме чрез него да открием посоката, в която вървим.

DSCI4473 Поморийци се преклониха пред Апостола

DSCI4475 Поморийци се преклониха пред Апостола
DSCI4476 Поморийци се преклониха пред Апостола

DSCI4485 Поморийци се преклониха пред Апостола

levs n Поморийци се преклониха пред Апостола

 Поморийци се преклониха пред Апостола

bookmark Поморийци се преклониха пред Апостолаsvejo Поморийци се преклониха пред Апостолаgoogle Поморийци се преклониха пред Апостолаdelicious Поморийци се преклониха пред Апостолаstumbleupon Поморийци се преклониха пред Апостолаfacebook Поморийци се преклониха пред АпостолаСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване