07/18/12 15:56
(http://www.klassa.bg/)

Продават български облигации при отрицателна лихва

От миналата седмица облигациите, по които предстоят плащания през януари, се продават при отрицателна лихва. Това означава, че банкерите държат тези облигации, въпреки че трябва да плащат на държавата или други инвеститори, обясни финансовият министър Симеон Дянков, цитиран от Дарик радио. Той направи и сравнение с Германия, където също има отрицателни лихви по облигациите.
Според Дянков рязкото падане на лихвите на вътрешния пазар, както и успехът на новата емисия дават основания да се смята, че ще има понижение на лихвите за фирмите и гражданите.
Финансовият министър се срещна с новия президент на Европейската банка за възстановяване и развитие Сума Чакрабарти.
България върши всичко правилно в сегашната ситуация и се справя много по-добре от други държави в региона. Смятам, че с правилна политика износът ще расте с по-бързи темпове, което ще помогне и за възстановяването на икономиката, допълни Чакрабарти.
Всяка година банката предоставя около 200 млн. евро на България за различни проекти.
ЕБВР ще съдейства за преструктурирането на енергийния сектор, за увеличаване на експортния капацитет и конкурентоспособността на българските производители, както и за подобряване на общинската инфраструктура.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване