07/18/12 17:42
(http://www.klassa.bg/)

Синята коалиция пак поиска оставката на Цветанов

Министър-председателят да отстрани вътрешния министър Цветан Цветанов. Това поискаха с декларация в парламента депутатите от Синята коалиция. Тя бе прочетена от д-р Ваньо Шарков, според когото Цветанов е имал скандално поведение, наричайки преди година лекари от Горна Оряховица „убийци“. В понеделник стана ясно, че срещу разследваните четирима доктори няма да се повдига обвинение, след като деветорна медицинска експертиза ги оневинява.
Д-р Шарков припомни, че миналата година Цветанов „незаконно“ си е позволил да чете СРС от разговори между лекарите.
Поведението на вътрешния министър било признак за „безогледна полицейщина“, тъй като той редовно правел словесни атаки срещу хора от различни съсловия, квалифицирайки като „престъпници“ адвокати, съдии, лекари и др.
Нека да видим дали сега управляващите и премиерът ще застанат зад злодеянията на Цветан Цветанов, каза още д-р Шарков.
Междувременно пак в сряда стана ясно, че досъдебното производство за случая в Горна Оряховица не е прекратено. По думите на наблюдаващия прокурор Светослав Калчев разследването за смъртта на новороденото не е приключило, но последната експертиза е доказала невинността на лекарите.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване