07/18/12 11:46
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Убиха сирийски министър, Клинтън иска военна намеса

Сирийският министър на отбраната генерал Дауд Рахджа бе убит, след като терорист се взриви в сирийската столица Дамаск, предаде Франс прес.

Това се случва на фона продължаващата вече трети ден офанзива на бунтовниците в сирийската столица.

Нападението е било извършено пред сградата на централното управление на службите за сигурност, намиращо се в силно охранявания район Рауда. 

Според информацията при нападението са пострадали и други министри, също така депутати и държавни служители.

Междувременно американският държавен секретар Хилари Клинтън предупреди, че времето на сирийския режим изтича и че той трябва да започне политически реформи, за да спаси страната от „катастрофално нападение“.

„Трябва да ясно на тези, които подкрепят режима на Асад, че техните дни са преброени“, заяви пред журналисти Клинтън по време на международната конференция в Токио по проблемите в Афганистан.

Клинтън призна, че мисията на специалния пратеник на ООН и арабската лига Кофи Анан в страната се е оказала трудна за изпълнение.

От своя страна в интервю Анан заяви, че неговият план от шест точки за спиране на насилието в Сирия не е дал до момента резултат и няма гаранции, че ще успее.

„По-скорошният край на насилието и стартирането на политически реформи ще доведе не само до по-малко бъдещи жертви, но и до шанс да се спаси сирийската държава от катастрофално нападение, което ще бъде опасно не само за страната, но и за целия регион“, каза още Клинтън.

От началото на протестите срещу режима на сирийския президент Башар Ал-Асад в Сирия са загинали над 17 000 души.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване