07/19/12 14:47
(http://www.klassa.bg/)

Атанас Атанасов: Атентатът издава отношение към българската държава

Атентатът на летище „Сарафово” е вид наказание към българската държава. Могат да се допускат различни хипотези, но, според мен, става въпрос за много тежък политически гаф, който сме допуснали някъде във външнополитическите си отношения, настъпили сме интереси, за да предизвикаме такъв ответ. Това заяви пред журналисти в парламента бившият началник на Националната служба "Сигурност" (НСС) ген. Атанас Атанасов.
„Дали тежко прогнилата ни от корупционни схеми държавна система е допуснала някой да продава оръжие, където не трябва заради големи печалби, дали сме проявили някъде самоинициатива, и сме се изхвърлили като много лоялен съюзник, не знам каква е точно причината, но това е същественият въпрос. Разследването, детайлите – това е криминалната част от нещата. Основният въпрос е какво направи българското правителство, за да предизвика този гняв срещу нас”, заяви ген. Атанасов.
Трябва много дебело да се подчертае, че този атентат в Бургас сочи политически, а не криминален проблем, допълни той.
Не става въпрос за криминално престъпление, а за терористичен акт, извършен на територията на България, което е изключително показателно. Оттук трябва да се правят изводите. Известно е, че гражданите на Държавата Израел са мишени навсякъде по света и би следвало да има специално отношение към тяхното присъствие, където и да било. На второ място обаче, много важното обстоятелство се състои в това, че за пръв път от не знам колко години насам в България се извършва терористичен акт и всички факти сочат, че този терористичен акт е извършен от някоя ислямистка терористична групировка. И тук се поставя въпросът – какво се е случило, че една такава терористична организация е взела решение да извърши терористичен акт на територията на България”, каза ген. Атанас Атанасов.
„Абсолютно несериозни са твърденията, че това можело да се случи навсякъде по света. Не, такъв тип поведение се прави целенасочено. То е знаково”, каза още Атанасов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване