07/19/12 13:05
(http://www.klassa.bg/)

ГДБОП удари български торент тракер

В четвъртък се проведе операция по предотвратяване на незаконно използване на авторски произведения без съгласието на правоносителите чрез торент тракер http://data-bg.org, съобщиха от пресцентъра на МВР.
В операцията са участвали служители от сектор „Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт" при ГДБОП, съвместно с колеги от регионалните сектори.
В хода на акцията са установени собственикът на торент тракера и лице, разпространило защитения обект на авторското право и сродните му права.
Извършени са проверки на адреси във Варна и Разград. Иззети са компютърни системи, чрез които е администриран сайтът. Той осигурявал достъп на потребителите на интернет до огромен брой защитени обекти на авторското право, без необходимото по закон съгласие на правоносителите в продължение на над пет години.
Чрез торент тракера е предоставян неограничен достъп до касови филмови заглавия - както чужди, така и български. По този начин са нанесени огромни щети на филмовата индустрия и българските творци.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване