07/19/12 05:45
(http://radiomilena.com/)

Потвърдена е смъртта на българин в атентата. Загиналите вече 8

burgas aten 150x150 Потвърдена е смъртта на българин в атентата. Загиналите вече 8 Потвърдена е смъртта на български гражданин в кървавия атентат, извършен на паркинга на летище „Сарафово“ в Бургас, при който бе взривен автобус с израелски туристи. Tова е шофьорът на автобуса, за който по-рано не бе сигурно дали е сред загиналите шестима души.
Към момента ранените, за които се грижат лекари са над 30. Жертвите вече са осем, съобщи министърът на външните работи Николай Младенов, цитиран от actualno.com
„През нощта една от жените, които беше в критично състояние, почина, затова към момента можем да потвърдим, че има осем жертви на инцидента. Един от тях е български гражданин – шофьорът на автобуса и един е с неустановено гражданство – вероятният атентатор“, каза Младенов.
Няма опасност за живота на останалите пасажери, съобщиха от Бургаската болница. Специализиран самолет на ВМИ, оборудван със специална медицинска апаратура, кацна в Бургас за трима тежко ранени – двама мъже и една жена. Единият мъж вече е опериран, жената е с черепно-мозъчна травма.
Един от пасажерите в автобуса, оцелял като по чудо, е израелският гражданин Исак Цвити, който продължава да издирва съпругата си. Цвити разказва, че седял на предната седалка, когато станала експлозията.
„Ударът дойде отдолу, но някак отстрани, сякаш целият ред седалки падна върху мен. Някак си излязох от автобуса, но после се върнах за жена ми. Сложих си кърпа на лицето заради гъстия дим“. На израелеца му е оказана медицинска помощ, но на своя отговорност той подписва декларация и напуска болницата.
„Все още търся жена си, не знам дали е мъртва, дали е жива. Но мисля, че не е жива“, разказва Цвити, който е с множество рани по лицето. Жената е била бременна. В автобуса е имало общо две бременни жени.
Междувременно външният министър Николай Младенов заяви, че е сигурността на всички израелски туристи в България е обезпечена и те няма от какво да се притесняват.

 Потвърдена е смъртта на българин в атентата. Загиналите вече 8

bookmark Потвърдена е смъртта на българин в атентата. Загиналите вече 8svejo Потвърдена е смъртта на българин в атентата. Загиналите вече 8google Потвърдена е смъртта на българин в атентата. Загиналите вече 8delicious Потвърдена е смъртта на българин в атентата. Загиналите вече 8stumbleupon Потвърдена е смъртта на българин в атентата. Загиналите вече 8facebook Потвърдена е смъртта на българин в атентата. Загиналите вече 8Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване